3 Ağu 2012

AİLE EĞİTİMİ



Günümüzde yaş am n getirdi ği zorluklar ve riskler, değişen eğitim sistemleri yüzünden çocuklar ve ergenleri ya şama haz rlamak, onlara gerekli becerileri kazand rmak ve ayaklar üzerinde durmalar ını  sağ lamak eskisinden daha fazla bir çaba gerektirmektedir. Bu nedenle ailenin gerekli becerileri kazanmas ın ın desteklenmesi önemlidir



Aile eğitimlerimiz 2 farklı yaş grubuna yöneliktir

7-11 yaş okul çağı (12 saat Teorik 3 aylık koçlukla birlikte yürütülür)
Kurs konuları: Anne-baba tutumları, iletişim engelleri ve dinleme becerileri, kendini ifade etme becerileri, olumlu davranış kazandırma yolları, istenmeyen davranışları değiştirme yöntemleri, temel alışkanlıklar, bedensel ve cinsel gelişim, bilişsel ve dil gelişimi, sosyal-duygusal ve benlik gelişimi, yaşam olayları, çocuk hakları, çocuklarla nitelikli zaman geçirmek ve oyun,  özel eğitime ihtiyacı olan bireylere duyarlılık geliştirmek.
12-18 yaş ergenlik (12 saat Teorik 3 aylık koçlukla birlikte yürütülür)
Kurs konuları: Ergen ve ergen gelişimi, ergen ve iletişim, anne-baba tutumları, ergen ve anne-baba çatışması, ergenlik döneminde riskler ve sorunlar, ergen ve geleceği planlama, ergenlikte ihmal ve istismar, ev kazaları ve ilk yardım, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere duyarlılık geliştirmek.

**Programda anne-babalar n aile içi ili kilerine yönelik olarak profesyonel destek gerektirecek özel durumlar ve psikolojik süreçler ele alınmayacaktır.. Gerekli hallerde  uygun yönlendirmeler yap lacaktı r. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder