21 Eyl 2012

BİLİNÇLİ AİLE

BİLİNÇLİ AİLE




Bilinçli aile; başarılı VE mutlu öğrenci demek!


Bilinçli olmak, farkında olmaktır. Bize doğru ve iyi  gelenin farkında olmak kadar yanlış gelenin de farkında olmaktır."Senin için neyin en iyisi olduğu­nu ben biliyorum," inancı, çok küçük oldukları dönem­lerde doğru olabilir ama yaşları büyüdükçe, bu doğruluk azalır. Hayatlarının gidişatıyla ilgili onlardan ne kadar beklentiniz olursa, onlarla birlikte olmaktan ziyade, kendi zihninizin içinde olursunuz. Zaman içinde hata­lar yapacaklardır ve bu yüzden bazı acılara katlanmak zorunda kalacaklardır; bu herkes için geçerlidir. Aslın­da yaptıkları hata, sadece size göre bir hata olabilir. Size göre hata olan bir şey, çocuklarınızın yapmaya, ya da deneyimlemeye ihtiyaç duydukları herhangi bir şey olabilir. Onlara yardımcı olun, yol gösterin, ama özellikle yetişkinliğe ulaşmaya başladıkları dönemlerde, zaman zaman hata yapmalarına izin verin, acı çekmelerine izin verin. 


Bilinçli Aile- Ebeveyn Koçluğu nedir?

Bizler ruhsal, bedensel, zihinsel bütünlük sağlayarak AİLELERİMİZE koçluk yapıyoruz. Aksi taktirde yapılan her türlü koçluk çalışmaları bütünlük oluşturmuyor. Sığ yaklaşımlar, bu dünyamızın aile bireylerine işlemiyor. Derin ve yargısız yaklaşımlar bütün oluşturuyor. Ortada problem yok. Sadece aile bireylerinin birbirlerini anlama metodlarını gösteriyoruz. Her türlü kavramı, düşünceyi, şartlanmayı yetişkin dediğimiz ebeveynlerin koyduğu kuralları bir kenara bırakıyoruz.

Ebeveyn koçluğu, çocuklarımıza doğru iletişim kanallarından ulaşmayı sağlarken koçluk becerilerini ebeveynlere aktararak çocuklarımızın içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlarlar.Kişisel eğilimleri ve dünyası anlaşılan çocuklar agresif ve disiplinsiz davranışlarla kendilerini ve ailelerini mutsuz etmezler. Ebeveyn koçluğu, anne babalar arasında da tartışmalara neden olan görüş ayrılıklarını ortadan kaldırırken çocukların tek bir anlayışı modellemelerini sağlar.

Ebeveyn koçluğu yeni doğdukları andan itibaren alınabilecek bir hizmettir. Çocuklarımızın eğitim ve sonrasındaki kariyer seçimi aşamasına kadar destek üreten bu hizmet, sağlıklı birey, aile ve toplum konusunda sorumluluk duyan ebeveynlerimize kapısını açmaktadır.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder