1 Eyl 2012

ÖZGÜVEN

ÖZGÜVEN



ÖZGÜVEN NEDİR?

Özgüven, bireyin kendisinden memnun olması, kendisi ve çevresiyle barışık yaşaması demektir.Özgüven, yaşama gücüne sahip ve mutlu olmaya layık bir kişi olma deneyimidir. Özgüven insana güç verir, enerjisini artırır ve daha fazla çaba göstermeye özendirir.  Diğer yandan, eksikliği ise; kendinden şüphe duymak, pasiflik, boyun eğme, aşırı uyum gösterme, yalnızlık, eleştirilere karşı hassas olma, güvensizlik, depresyon, aşağılık duygusu ve sevilmediğini hissetme gibi kavramlarla tanımlanabilir. 


Özgüveni gelişmemiş bireyler kendilerine bir görev verildiğinde, ya da karşılarına başarmaları gereken bir durum çıktığında, bu durumdan kaçmaya çalışabilirler hatta mümkünse bu işleri başka arkadaşlarına, dostlarına yaptırmaya gayret ederler. Mahcubiyet duygusunu yaşamamak için bu çeşit riskli durumlardan sürekli uzak dururlar. Peki böyle bir durumdan kurtulunması için ne yapılması gerekir?

Biz öncelikle ÖZGÜVEN Testleri ile durumu belirliyor daha sonra 

Risk almak:
İç konuşma yapmak:
Kişisel değerlendirme yapmak:
Kendini sevmek
Kendini tanımak
Hedef Koymak
Pozitif Düşünmek:
İyi bir iletişim:
İyi bir ifade yeteneği
Duyguları kontrol etme :

yöntemleri ile geri kazanım sağlıyoruz.

Özgüven için başınızı kaldırıp biraz dik durmanız ve geleceğe güvenle pozitif bir şekilde bakmanız hayatınıza yeni bir ufuk kazandıracaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder