27 Eyl 2012

Bireysel Öğrenci Danışmanlığı


Bireysel Öğrenci Danışmanlığı



1. KONU

Ruh halini kontrol etmeyi öğrenme,


Kendi hayatımızı yönetmeye başlamak için atmamız gereken en önemli adım, ruh halimizi ve dolayısıyla tepkilerimizi kontrol etmeyi öğrenmektir.
İyi ruh halleri, dayandıkları sürece, esnek ve karmaşık düşünebilme yeteneğimizi güçlendirir, dolayısıyla da zihinsel ya da kişiler arası sorunlara çözüm bulmayı kolaylaştırır. Bu açıdan, bir ruhun çözümüne kafa yoran kişiye yardımcı olabilmenin yollara dan biri de, ona fıkra anlatmak olabilir. Gülmenin, tıpkı coşku gibi, insanların daha geniş ve kolayca ilgi kurabilecek şekilde düşün' melerine, aksi takdirde gözden kaçacak ilişkileri fark etmelerini yardımcı olduğu söylenebilir. Bu zihinsel beceri, salt yaratıcılık içil değil, karmaşık ilişkileri algılamak ve verilmiş bir kararın neticelerini önceden görebilmek bakımından da önemlidir.
Ruh Hali Kontrolü, kendi ruh haliniz tarafından biryerlere sürüklenmekten kurtulup, onu kendi yararınıza kullanmaya başlamanız için gereken temeli sağlayacak
Ruh halindeki hafif değişiklikler bile düşünme sürecini sarsar. Plan yaparken veya karar alırken, iyi ruh halindeki kişiler daha geniş ve olumlu düşünmeye yönelten algısal bir eğilim gösterirler. Bunun bir nedeni de, belleğin ruh haline göre çalışmasıdır; yani, iyi ruh halindeyken, daha olumlu olayları hatırlarız; kendimizi iyi hissettiğimiz bir sırada, işin iyi ve kötü yanlarını düşünürken bellek bizim verileri tarttığımız terazinin olumlu kefesine ağırlığını koyar ve örneğin, biraz maceracı ya da riskli bir şeyler yapabilmemizi kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder