6 Eyl 2012

SANAT ATÖLYESİ VE YARATICILIK

SANAT ATÖLYESİ VE YARATICILIK




Bu çalışmalar özel bir sanat veya eğitim alt yapısı gerektirmez. İşi ve uğraşısı ne olursa olsun, sanat atölye çalışmalarında üretkenlik ve yaratıcılığın arttığı bir etkileşim söz konusudur. Kişi çevresine özgürce bakabilmeyi yaşantılarını estetik biçimlerde tanımlama ve ifade edebilmeyi geliştirir.

Sanat Atölyesinde ; 

• zaman ve mekanın bir düzen içinde olması, 
• materyallerin çeşitli olması, 
• uygulatıcının danışanına özgürlük tanıması, destek olması, güven vermesi, yarattıklarına ilgi duyması, onu kabullenmesi yaratıcı gelişme için gereken şartlardır.

Duygularını ifade etmekte zorlananlar, iletişim güçlüğü çekenler, konu hakkında neler yaşadığını netleştirmek isteyenler için rahat kullanılan bir yöntemdir. Özellikle çocuklar, ergenler, ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiler de iletişim yetersizliklerinde kısa sürede önemli farkındalıklar yaratabilir. Bununla beraber stresi azaltma, motivasyon çalışmaları ve kişisel potansiyellerimizi keşfetmede de kullanılır.

Sanat, çocuklarla olan iletişimi kolaylaştırır. Eğlenerek bize iç dünyalarını aktarmalarını sağlar.

Resim yapmayı bütün çocuklar sever, çünkü güzel olacak olmayacak diye kaygıları yoktur. Sadece içlerindeki duyguları, düşünceleri aktarmak için kullanırlar  malzemeleri... bu araçlar çocuğunuzun gizli dünyasına açılan pencereyi aralar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder