7 Eyl 2012

DERS ÇALIŞMA ORTAMI



DERS ÇALIŞMA ORTAMI




Kişinin başarıyı yakalaması da gerekli şartların oluşturulmasıyla mümkündür. Bu gerek şartlardan biri de “çalışma ortamı”dır. Çalışma ortamı kişinin başarısına doğrudan etkisi olan temel koşulların en önemlilerindendir.


Çalışma ortamınızda ilgiliniz dağıtacak değişik dokümanlar bulunmamalıdır. Sizin ders motivasyonunuzu olumsuz yönde etkileyecek tüm materyaller uzak tutulmalıdır.Oda sıcaklığı çalışmaya uygun olmalı sıcak ve soğuk olmamalı dır. Tavsiye edilen oda sıcaklığı 20-25 derece arasıdır. Bu aralıklar aşıldığında öğrenci sıcaktan gevşeyecek, öğrencinin uykusu gelecek; bu sıcaklıktan daha aşağısına düşüldüğünde ise öğrenci ders çalışmaya yoğunlaşamayacak hep kafasında soğukla mücadele olacaktır.

 Fırsat buldukça odanızı havalandırırsanız çok iyi olacaktır. Ortamda ki oksijen miktarındaki azlık mutlaka uyku getirmektedir.  Televizyon seyrederek, radyo dinleyerek veya müzik dinleyerek verimli ders çalışıldığı görülmemiştir. Eğer aklımızın bir kenarında bu sıkıntılı durum var, dizeler sizi ekrana bağlamışsa bu sizin için iyi bir sürecin yaşanmadığını göstermektedir. Koltukta veya çokça rahat bir ortamda ders çalışma sonucu da uyku ile sonuçlandığı için sert veya az yumuşak ortamlarda ders çalışmaya dikkat etmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder